Att ta sig till Stockholm-Västerås flygplats från Stockholm

Det finns flera olika sätt att ta sig till Stockholm-Västerås flygplats vilket gör den lätt tillgänglig. Oavsett om du bor i eller utanför Stockholm finns det gott om valmöjligheter för dig när det kommer till transfer till och från flygplatsen. Du kan både köra bil, åka taxi eller ta dig med kollektivtrafiken till flygplatsen på ett snabbt och smidigt sätt.

Vårt tips är att du funderar på vilket transportsätt som passar dig bäst, ska det gå snabbt eller ska det vara billigt? Kolla sedan upp kostnader för de olika alternativen beroende på vart du befinner dig samt hur lång tid det tar att ta sig till flygplatsen. På så sätt kan du enkelt komma fram till vad som passar dig.

Köra bil eller åka taxi till flygplatsen

Det är smidigt och bekvämt att ta bilen när du ska ut och resa, men det är bra att ha koll på vilka möjligheter det finns för parkering och liknande på flygplatsen. Stockholm-Västerås flygplats ligger cirka 5 kilometer från Västerås och det tar ungefär en timme att köra från Stockholm, Örebro och Uppsala samt två timmar från bland annat Karlstad och Borlänge.

På flygplatsen finns både en korttids- och en långtidsparkering och det kostar lite under 500 kronor att parkera i en vecka. Det finns också möjlighet att ta taxi både till och från flygplatsen och du kan även boka dem i förväg. Att åka taxi kostar lite mer än andra alternativ, men många föredrar detta alternativ då det är enkelt och bekvämt.

Buss

Du kan enkelt ta dig till Stockholm-Västerås flygplats med buss, både flygbuss och andra alternativ finns tillgängliga. Flygbussarna kan du ta från Cityterminalen i centrala Stockholm och de går i anslutning till alla reguljära flyg från flygplatsen. Att ta flygbussen kostar runt 150 kronor enkel resa och du kan köpa biljett både online, i biljettautomater samt med kort direkt på bussen.

Andra bussförbindelser till flygplatsen finns också. Från Västerås centralstation kan du ta lokalbuss 3 som avgår sex gånger i timmen, den tar dig till flygplatsen på tio minuter. Swebus har även busslinje 866 som går Arlanda-Enköping-Västerås. Om du vill åka buss från Örebro eller Karlstad kan du göra det också, då bokar du biljett med exempelvis Swebus till Västerås centralstation och byter där till lokalbuss.

Tåg

Om du väljer att ta tåg får du också köpa biljett till Västerås centralstation och sedan byta till lokalbuss 3 som avgår var tionde minut. På SJ kan du köpa tågbiljetter till Västerås från ett stort antal orter runtom i Sverige. Om du tar tåget från Stockholm avgår de i alla fall en gång per timme, ibland avgår de så ofta som var 30:e minut.

Hur mycket tåget kostar beror helt på vilken ort du reser ifrån samt vilken biljett du köper. Priserna varierar rejält beroende på tidpunkt och dag du reser, samt att det finns ungdoms- och studentbiljetter som har lägre pris. Många gånger finns det tågbiljetter att hitta till bra priser och du kan köpa dem både online, i automat samt i vissa fall på bemannade tågstationer.

Välj det alternativ som tilltalar dig

Det viktigaste när det kommer till transfer till och från flygplatsen är att du väljer ett alternativ som tilltalar dig, både ekonomiskt och tidsmässigt. En del personer föredrar att köra sin egen bil då det i regel är lugnt och det kan vara skönt att kunna köra hem direkt efter att du kommit tillbaka. Andra personer föredrar att någon annan kör, exempelvis taxi- eller busschaufför.

Sammanfattning

Du hittar många transfermöjligheter när din resa avgår från denna flygplats. Det finns långtidsparkering för dig som kör din egen bil, samt gott om taxiförbindelser. Om du hellre åker kollektivt kan du välja flygbuss från Stockholms Cityterminal, eller varför inte tåget? Se till att vara ute i god tid och åk gärna tidigare än du behöver. Då har du utrymme om det uppstår bilköer eller förseningar.