Vart kan du resa från Stockholm-Västerås (VST) flygplats?

Stockholm-Västerås är belägen drygt fem kilometer söder om Västerås, i nära anslutning till E18. Det är enkelt att ta sig till flygplatsen oberoende av vilket färdmedel du föredrar. Med buss tar det från Stockholms Centralstation ungefär en timme och 20 minuter och med tåg drygt en timme. Om det är enklare för dig att ta dig till flygplatsen med bil finns prisvänlig långtidsparkering tillgänglig.

Väl framme på flygplatsen har du flera alternativ öppna. I dagsläget kan du flyga till tre olika destinationer reguljärt från Stockholm-Västerås. London är en ständig favorit bland svenskar med sin storstadspuls, medan Alicante och Malaga är spanska vinnare när solen uteblir under vinterhalvåret i Sverige. Att flyga från Stockholm-Västerås ger dig valmöjligheter oavsett vilka önskemål på destinationen du har.

London

Det är inte konstigt att svenskar älskar den brittiska huvudstaden, med tanke på allt som finns att göra samtidigt som den bara är en kort flygresa bort. Det går att uppleva mycket i staden även om du bara har en helg tillgänglig. Att promenera kring floden Themsen är ett bra sätt att få koll på staden och dess sevärdheter.

Några av de absolut mest kända attraktionerna är naturligtvis London Eye, Tower of London och Houses of Parliament. Eller att ta en titt på hur drottningen bor i Buckingham Palace. Utbudet av museum är också mycket stort. Bland dem är Natural History Museum, National Portrait Gallery, Museum of London och the Sherlock Holmes Museum är några som verkligen kan rekommenderas.

Alicante

Alicante är mycket trevligt beläget på medelhavskusten, vilket gör att temperaturen är turistvänlig året runt. Det är dock inte bara de som älskar stranden som trivs i Alicante. Staden gör det väldigt enkelt att hålla sig sysselsatt på andra sätt. Till exempel kräver det nästan en resa i sig att bara strosa runt och njuta av den fantastiska arkitekturen.

Vill du ta dig vidare på utflykt finns El Castell de Guadalest, en pittoresk by som också inbjuder till bergsvandring. Föredrar du att promenera utan backar är strandpromenaden Explanada de España ett solklart val. Glöm inte vända blicken från havet ned mot marken och uppskatta arbetet av de som lade 6 600 000 marmorplattor för dig att strosa på.

Malaga

Det är inte för inte som Malaga kallas för “Ciudad del paraíso” – Paradisstaden. Staden har årligen 3 000 soltimmar och är fylld av liv. Även här kan strandälskare få sitt behov tillgodosett, men Malaga är så mycket mer än bara stränder. Malaga har en lång historia med anor från Romarriket. Sedan dess har många härskat över staden, vilket satt sina spår i framför allt arkitekturen.

I augusti hålls varje år Malaga Feria, en nio dagar och tio nätter lång festival där de hyllar att staden erhöll sin frihet från morerna år 1487 och kunde återgå till sina traditionella katolska rötter. Festivalen börjar med en stor raketshow och fortsätter sedan med sång och dans i över en vecka. Kanske är detta rätt tid och plats för att flyga hit?

Direktflyg

Eftersom Stockholm-Västerås erbjuder direktflyg till samtliga av de ovanstående destinationerna är det smidigt att komma iväg. Din välförtjänta semester är bara en kort flygresa bort! Det är resmål som passar att resa till året runt. Fördelen med en liten flygplats är också att den är enkel att navigera och ta sig runt på, vilket kan vara en särskild fördel om du reser med barn.

Variation

Oavsett om du söker ett pulserande storstadsliv eller sol och bad kan du hitta destinationen du söker från Stockholm-Västerås, året om. Varför inte komma i julstämning i London i år? Eller kanske vill du fira att sommaren är på väg från den spanska solkusten? Variationen i Stockholm-Västerås destinationer är tydlig, även vad gäller aktiviteter du kan hitta när du är på plats.