Vilka flygbolag flyger från Stockholm-Västerås flygplats?

Ryanair flyger från Stockholm-Västerås flygplats till Spanien och Storbritannien med flera avgångar i veckan och flygbolaget är kända för sina billiga biljetter. Flygbolaget grundades 1984 på Irland och lanserades som ett budgetalternativ. Nu har bolaget 17 500 anställda, 412 plan och flyger till över 200 destinationer i världen. Under de senaste åren har några olika avgångar med charter gått från flygplatsen.

Ryanair är en jätte på flygmarknaden och Stockholm-Västerås är en bra uppsamlingsflygplats för bolaget i Mälardalen. Aktuella destinationer från Västerås är London, Alicante och Malaga och trafikeras med Boeing 737. Till Spanien flyger Ryanair endast under vår och sommar medan resor till London går året runt. Flygplatsen är relativt liten och det är lätt att ta sig till och från den.

Raka vägen med Ryanair

Med Ryanair är det enkelt att flyga, biljettpriserna är låga och för den som vill ha en bekvämare resa finns bagage och platsuppgraderingar att göra. En resa till Alicante eller Malaga med Ryanair från Stockholm-Västerås flygplats ska vara snabb och smidig för resenären. Alicante är ett av Ryanairs mest populära resmål och har varit en trogen destination för flygbolaget länge.

Många resenärer gillar Ryanair för att det är ett väldigt effektivt bolag i allt från att köpa biljetten till att gå på planet. Det går att köpa riktigt billiga biljetter utan bagage och platsreservation. Som resenär med Ryanair måste du däremot vara uppmärksam på de strikta bagagereglerna som i slutändan hjälper till att hålla priserna nere. Bagaget kan mätas på flygplatsen.

Ryanair nummer 1 i Europa på punktlighet

En av Ryanairs stora fördelar är att de väldigt ofta är i tid enligt tabell, att flyga från mindre flygplatser hjälper naturligtvis. Om ett plan missar sin uttaxning på en större flygplats kan det ha stora konsekvenser för tidtabellen och det kan ta tid att få en ny tid att lyfta då köbildning är vanligt. Punktlighet är A och O för flygbolagen.

På små flygplatser är det lättare att lyfta när planet är boardat och redo, uttaxningen sker snabbt och planet kan komma iväg direkt. Det är en fördel för resenärer från Stockholm-Västerås flygplats att det är otroligt snabbt och smidigt att ta sig till och från flyget. Snabb incheckning och säkerhetskontroll i kombination med Ryanairs effektivitet skapar en bra upplevelse.

Ta med bagage på Ryanair flyg

Bagageregler är en känslig fråga för lågprisbolagen, de måste vara strikta för att kunna hålla så låga priser som möjligt. Priset är det Ryanair konkurrerar med och då måste de alltid vara uppmärksamma på var kostnaderna kan sticka iväg. Mer bagage betyder ett tyngre plan som drar mer bränsle. Att få alla resenärer att tänka en extra gång gör att fler tar med mindre bagage.

På flygplatserna finns ställningar där kabin-bagage kan mätas och vägas för att se så att de är inom Ryanairs maximala mått för vad som kan tas med in i planet. Incheckat bagage kan läggas till i bokningen efter betalning är gjord. Ryanair erbjuder olika priser på platser i planet, vid nödutgångar och första raden är priserna högre och det är den extra komforten som kostar.

Hur många flighter i veckan med Ryanair?

Ryanair har flighter till och från London Stanstead fyra gånger i veckan (måndag, onsdag, fredag och söndag). Till Alicante två gånger i veckan (måndag och fredag) och till Malaga två gånger (onsdag och söndag) men endast under sommartid. Flygplatsen är liten och eftersom Ryanair har regelbundna flighter är de koncentrerade till vissa dagar och tider. Flygplatsens servicedelar som biljettförsäljning/informationsdisk har även öppet då.

Vilka flygbolag kommer i framtiden trafikera Stockholm-Västerås flygplats?

Flera charterbolag har de senaste åren haft flight från Stockholm- Västerås flygplats och för att attrahera fler bolag att vilja ha rutter från flygplatsen krävs det att resenärer visar intresse. Om Ryanair kan öka passagerarantalet från Mälardalsområdet kommer det att locka andra bolag att vilja öppna linjer. Västerås kan mest hoppas på charterbolag med traditionella destinationer som Turkiet, Spanien och Grekland.