Restauranger på Stockholm-Västerås flygplats

Många resenärer föredrar att kunna äta någonting på flygplatsen medan de väntar på sitt flyg. Även om Stockholm-Västerås flygplats är liten finns det självklart ändå möjlighet till det. Du hittar deras Restaurang Sky Bistro innan du går igenom säkerhetskontrollen och där finns både varma och kalla alternativ för dig att välja mellan. Här kan du äta i lugn och ro innan flyget avgår.

Att restaurangen är belägen innan säkerhetskontrollen utgör inget problem. Då Västerås är en så liten flygplats är det sällan kö till kontrollen och du behöver inte heller ta dig långt till din gate. Kanske är du i god tid till incheckningen, då är det perfekt att kunna ta någonting att äta eller dricka innan du beger dig igenom säkerhetskontrollen.

Utbud på restaurangen

På Sky Bistro finns det kalla alternativ som smörgåsar och sallader, som du kan avnjuta när du väntar. Det serveras också en del varmrätter även om det är ett begränsat utbud. På sommaren kan du dessutom sitta på restaurangens mysiga uteservering och avnjut din mat. Det finns också olika bakverk och kaffealternativ att välja mellan för dig som hellre vill ta en lätt fika.

När det kommer till starkare drycker finns även detta då restaurangen har fullständiga rättigheter. Baren är dock placerad innanför säkerhetskontrollen så det krävs att du genomför din incheckning och säkerhetsgenomgång. Där kan du, förutom alkoholhaltiga drycker, även köpa snacks, mackor och vanlig dryck. Maten på Sky Bistro håller god kvalitet men är som alltid på flygplatser något dyrare än på vanliga caféer.

Öppettider för restaurangen

Du behöver inte oroa dig över öppettiderna för restaurangen när du ska flyga från Stockholm-Västerås flygplats, Sky Bistro har öppet vid alla avgångar. Oavsett om du reser morgon, eftermiddag eller kväll så har du alltid möjlighet att ta en fika, en drink eller något annat. Det är dock vanligt att Bistron håller stängd nattetid på grund av begränsad flygtrafik.

För många börjar semestern redan på flygplatsen och därför blir det extra viktigt med en bar eller restaurang i anslutning till flyget. Av den anledningen har till och med de allra minsta flygplatserna, som flyger inrikes och utrikes, någon typ av bistro där det finns mat och dryck. För att säkerställa lönsamheten anpassas öppettiderna till flighterna, precis som det gjorts på Västerås flygplats.

Andra shoppingmöjligheter på flygplatsen

Förutom restaurangen och baren på flygplatsen finns det också en butik på flygplatsen. Där kan du bland annat köpa ätbara saker så som godis, choklad och snacks samt alkohol med mera. Tax-free handel är enbart tillgängligt ifall du reser till en destination där detta är aktuellt. Du kan med andra ord köpa på dig dina favoriter innan du flyger iväg.

Förutom ätbara saker finns det parfymer, kosmetika, tidningar, solskyddsprodukter och annat tillgängligt i butiken. Det är en perfekt plats att strosa runt på medan du väntar på att det är dags att stiga ombord på planet. Du kan hitta gott om saker att sysselsätta dig med på planet i butiken, både när det kommer till underhållning och riktigt goda snacks.

Erbjuds mat på flyget?

När du reser från Västerås är det Ryanair som står för flygresorna. På deras flyg ingår ingen mat i biljetterna, men du kan köpa lätt mat, samt snacks, godis och dryck på flygplanet. Du behöver alltså inte oroa dig ifall du inte skulle hinna äta någonting på flygplatsen då du har möjlighet att äta på planet också när du är på väg.

Sammanfattning

Det finns en restaurang tillgänglig på flygplatsen, Sky Bistro där du kan äta varma rätter, sallader och smörgåsar. De har också vanlig dryck samt fullständiga rättigheter. Om du enbart vill ta en kopp kaffe och något sött så finns det möjlighet till det också. Restaurangen är belägen innan du går igenom säkerhetskontrollen och efter att du gått igenom den ligger baren.