Fördelar med att resa till och från Stockholm-Västerås flygplats

Stockholm -Västerås flygplats är en av Sveriges minsta flygplatser med internationella flighter. Här har det utvecklats en effektiv service som får dig som resenär att glädjas åt enkelheten att flyga utomlands. Det går flyg till Spanien (Alicante och Malaga) och till Englands flygplats London Stansted. Det är två välkända resmål med fokus på sol och semester eller storstaden London med shopping och sevärdheter.

Att skapa en miljöanpassad flygplats har alltid varit viktigt och flygplatsens verksamhet är miljöcertifierad enligt ISO 1400. De följer lagkraven och sätter upp miljömål för sin verksamhet och följer ständigt den senaste utvecklingen och forskningen. Västerås Flygplats tar hand om bränslespill med oljeavskiljare och har slutat att använda kväve-baserade halkbekämpningsmedel och andra vardagliga rutiner. För framtiden ligger önskemål om att anlägga en solcellspark på området.

Resenär på Stockholm-Västerås flygplats

Att nå flygplatsen är enkelt, den ligger bara 10 minuter öster om Västerås Centrum, i Hässlö. Tåg och buss går regelbundet till och från Stockholm Central och bussarna har tät förbindelse med Arlandas ankomst- och avresehallar. I Västerås Centrum tar du lokalbuss nummer 3, som går ungefär var tionde minut under större delen av dagen, direkt ut till flygplatsen.

Fler bussar som Bus4u och Flixbus har idag hållplatser på flygplatsen och på ett enkelt och billigt sätt transporterar de dig och ditt bagage ända fram till avgångs- och ankomsthallen. Väljer du trots allt att ta din egen bil så finns det ett antal parkeringar i flygplatsens närhet och med en rask promenad på 5 minuter tar du dig in i terminalen.

Terminalen på Stockholm -Västerås flygplats

Terminalen är fräsch och välkomnar er resenärer på bästa sätt. På sedvanligt sätt skall säkerhetskontrollen passeras. Med de regler som Transportstyrelsen gett så önskas att alla resenärer är så förberedda de kan för att passerandet skall gå så lätt och smidigt som möjligt. När du packar din väska hemma är det därför bra att ha kontroll på innehållet i ditt bagage.

Säkerhetskontrollen är ett steg i att säkerställa att farliga föremål, vätskor och andra olämpliga varor och material inte tas med in i kabinen eller på flygturen överhuvudtaget. Här bör du också tänka på att separera datorer och övrig elektronisk utrustning från ditt bagage. Du behöver även redovisa för de vätskor (i rätt mängd) som du vill ta med dig i din kabinväska.

Service och vänthallen

Fördelarna är många på Stockholm-Västerås flygplats. För att kunna ge dig den service du önskar och att hålla tider för avresa utan förseningar, så är det bra att du som resenär är på flygplatsen i god tid. Med hjälp av våra samarbetspartners finns möjlighet till att äta en god bit mat eller dricka kaffe innan det är dags för avresa.

Mat och dryck hittar du i Restaurang Sky Bistro som serverar kaffe med fikabröd och varmrätter för dig som är hungrig. Restaurangen har fullständiga rättigheter och serverar dig gärna en öl eller ett glas vin medan du väntar på ditt flyg. Här finns uteservering under sommarhalvåret. De säljer även mindre kioskvaror om det är något du behöver ha med dig på resan.

Vilka flyger från och till Stockholm – Västerås flygplats?

Flygplatsen Stockholm – Västerås trafikeras framför allt av Ryanairs flyg och har därmed möjlighet att erbjuda fina resmål och destinationer. Ryanair varierar resmålen efter säsong och efterfrågan och ser till att hålla destinationerna uppdaterade. Att ha direktlinje till London är en av de största fördelarna, då London Stanstead även är en av Europas största knutpunkter för vidare flyg ut i världen.

De största fördelarna med den lilla flygplatsen

På denna lilla men personliga flygplats kan du som resenär snabbt och enkelt ta dig hit med buss, tåg eller bil. Inga långa promenader eller transferbussar utan väl planerade busshållplatser och parkeringsplatser finns nära ankomst- och avresehallar. Förbindelserna till närliggande städer är goda och väl inne på flygplatsen erbjuds du en riktigt bra start på resan genom dess utbud av mat, dryck och shopping.